El nostre patrimoni

Ermites i esglésies

Les pedres ací ens parlen, formen part del
nostre passat i del nostre present.

Teulada Moraira

Ermita de Sant Vicent Ferrer

L'ermita de Sant Vicent Ferrer es troba a l'eixida del municipi de Teulada en direcció a Benissa. Segons conta la tradició, el lloc on hui s'alça l'ermita seria des d'on sant Vicent es va acomiadar el 20 d'agost de 1410 dels seus habitants.

La construcció de l'ermita es va realitzar sobre una de més antiga i després de diversos anys de treballs es va beneir solemnement el 29 de març de 1797. L'ermita s'ha reformat diverses vegades, amb rehabilitacions i ampliacions, encara que també pèrdues, com l'enderrocament de la casa de l'ermità.

L'exterior de l'ermita ens mostra uns paraments de mamposteria blanquejada reforçats per contraforts i carreus de pedra deixats a la vista. La coberta és de teules a tres vessants, sobre la qual s'alça un tambor octogonal i la cúpula. Per damunt de la porta s'obri una finestra, que il·lumina el cor a l'interior, i un xicotet òcul. A sobre, hi ha una cornisa mixtilínia amb adorns, en el centre de la qual s'alça l'espadanya amb la seua campana.

A la dreta de la porta hi ha un retaule ceràmic acolorit amb la imatge del sant, datat en 1998, emmarcat entre pilastres i frontó triangular. Al costat esquerre, un altre panell de taulells ens informa sobre la fundació de l'ermita i les restauracions més importants.

L'interior neoclàssic està format per tres naus, creuer i presbiteri. La coberta és de volta de canó excepte en les capelles laterals, una d'elles dedicada a santa Catalina, que estan comunicades i es cobreixen amb voltes bufades. En la intersecció de creuer i nau s'alça la cúpula semiesfèrica sobre petxines.

En la testera hi ha un bell retaule de sant Vicent, esplèndida obra de l'escola valenciana del segle XVI. També es custodiava en aquesta ermita una taula del conegut com a Retaule de les Ànimes, treball anònim del segle XV que representa l'adoració dels Reis, una de les peces més rellevants del nostre patrimoni artístic medieval. Actualment, es conserva a l'església parroquial.

info Teulada Moraira

M'interessa Guardar a la motxilla

El nostre patrimoni

Informació útil...

Tourist Info
Localitza tots els punts i oficines d'informació turística
Wikiloc
Segueix totes les rutes de muntanya i subaquàtiques.
Google Maps
Recorre els carrers i descobreix el patrimoni des del teu mòbil
Dormir, menjar i comprar
Busques planificar el teu viatge? Ací tens tot el que necessites

Amb el finançament de:

On trobar-nos

MACMA. Seu Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta

C/ Blasco Ibáñez, 50 baix - 03760 - Ondara

Tel. 965757237 - Email: macma@macma.org

Contacte

Cultura i Patrimoni:

659 219 476 - macma@macma.org

Joventut. Xarxa Jove Marina Alta:

680 516 149 - xarxajove@macma.org

Esports. Xarxa Esportiva Marina Alta:

635 636 023 - xarxaesportiva@macma.org

Servei Mancomunat d’Arxius:

620 85 22 83 - arxius@macma.org

Secretaria:

96 575 72 37 - secretaria@macma.org

Xarxes Socials

Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta:

Xarxa Jove Marina Alta:

Xarxa Esportiva Marina Alta:

Descobrim la Marina Alta:

© MACMA 2024