Rutes senderistes

Dificultat mitjana

No canvies sendes velles per novelles.
Dita popular

Xàbia

PR CV 354 Granadella

alarm_on
Temps
4 h 45 min.
hiking
Dificultat tècnica
Mitjana
flag
Distància
13,01 km
landscape
Desnivell positiu
451 m

En aquesta ruta podrem gaudir de la bellesa de la barreja de la mar i la muntanya amb unes vistes espectaculars dels penya-segats, la vall i la badia.

La ruta comença a l'aparcament de la cala de la Granadella, a escassos metres a l'esquerra començarem l'ascensió a través d'una pista asfaltada. Seguint les indicacions ens toparem amb una cavitat coberta de vegetació que correspon a una antiga mina d'ocre que va ser explotada a la fi del segle XIX.

Uns metres més cap avant podrem apreciar la punta d'Ambolo i l'illa del Descobridor. A continuació, baixarem cap al barranc de la Xapa després del qual podrem veure les ruïnes d'una torre defensiva del segle XVII (el castell de la Granadella).

Des del castell començarem a pujar per una cresta ampla que va vorejant els penya-segats fins al mirador de Llevant. Seguirem els senyals i un poc més avant ens deixarem a mà dreta una pista asfaltada que puja fins a la pista per la qual continuarem uns metres més avant fins a veure el desviament de la variant de la Teuleria (des d'aquest punt podríem tornar a la cala de la Granadella en poc menys de dos quilòmetres si volguérem acurtar la ruta). Continuant per la pista 400  metres més avant trobarem un segon encreuament on està la variant del Gurugú (des d'allà també podríem tornar a la cala de la Granadella en uns tres quilòmetres).

Avançarem per la pista fins a creuar una cadena, continuarem per la pista de la dreta i 200  metres més avant l’abandonarem per a entrar en una senda que ens farà baixar per a creuar el barranc del Martorell. Una vegada travessem el barranc començarà una xicoteta pujada que ens farà passar per la Teuleria de Dalt, i un poc més avant eixirem al camí de l’Esteperal o segon tallafoc. En aplegar-hi, girarem a la dreta fins al mirador de la Lloma Aspra. Allí trobarem un banquet per a descansar i gaudir de les vistes cap a la Granadella. Continuarem per la pista i baixarem al barranc de l'Orxella. El creuarem i pujarem a l'altre costat del barranc per a agafar una nova pista. Quan hi arribem, girarem a la dreta i un poc més avant les indicacions ens faran agafar una pista secundària a l'esquerra.

Al llarg del recorregut, per aquest tram, fins al mirador de la Granadella, podrem gaudir d'unes magnífiques vistes de la badia de Xàbia, el cap de Sant Antoni, la Plana i el Montgó. Una vegada apleguem al mirador podrem gaudir d'unes bones vistes a la Granadella, i ens trobarem una marquesina amb l'itinerari que estem fent.

Començarem el descens per una senda que al cap de poc ens torna a deixar en una altra pista. Continuarem per aquesta i després d'una xicoteta, però forta pujada, tornarem a eixir a la pista principal. Llavors girarem a l'esquerra, continuarem uns centenars de metres i abandonarem la pista principal per una altra secundària a l'esquerra (està un poc més avant després de passar per uns menjadors d’animals). Va perdent-se i va tornant-se senda, les marques aniran guiant-nos fins al costat d'una torre de mitja tensió des de la qual baixarem fins al barranc que ens portarà de nou a l'aparcament de la cala.

PUNTS D’INTERÉS

  • Cala Granadella.
  • Castell de Granadella.
  • Mirador de Llevant.
  • Mirador de la Granadella.

location_on Llocs d'interés

info Xàbia

M'interessa Guardar a la motxilla

Dificultat baixa
expand_circle_down

Dificultat mitjana
expand_circle_down

Dificultat alta
expand_circle_down

Informació útil...

Tourist Info
Localitza tots els punts i oficines d'informació turística
Wikiloc
Segueix totes les rutes de muntanya i subaquàtiques.
Google Maps
Recorre els carrers i descobreix el patrimoni des del teu mòbil
Dormir, menjar i comprar
Busques planificar el teu viatge? Ací tens tot el que necessites

Amb el finançament de:

On trobar-nos

MACMA. Seu Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta

C/ Blasco Ibáñez, 50 baix - 03760 - Ondara

Tel. 965757237 - Email: macma@macma.org

Contacte

Cultura i Patrimoni:

659 219 476 - macma@macma.org

Joventut. Xarxa Jove Marina Alta:

680 516 149 - xarxajove@macma.org

Esports. Xarxa Esportiva Marina Alta:

635 636 023 - xarxaesportiva@macma.org

Servei Mancomunat d’Arxius:

620 85 22 83 - arxius@macma.org

Secretaria:

96 575 72 37 - secretaria@macma.org

Xarxes Socials

Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta:

Xarxa Jove Marina Alta:

Xarxa Esportiva Marina Alta:

Descobrim la Marina Alta:

© MACMA 2024