Rutes senderistes

Dificultat baixa

No canvies sendes velles per novelles.
Dita popular

Orba

Passejada etnobotànica Orba

alarm_on
Temps
1 h 10 min.
hiking
Dificultat tècnica
Baixa
flag
Distància
2,35 km
landscape
Desnivell positiu
38 m

Amb aquesta proposta podràs passejar pels voltants d'Orba i Orbeta i descobrir diferents tipus de flora segons cada racó. També podràs conéixer totes les espècies plantades al 'Jardí rebrotador de les Basses dels Hortets'. Aquest jardí ha sigut plantat per l'alumnat del CEIP Comarcal Hispanitat, per tal d'aconseguir generar un banc de llavors d'espècies autòctones rebrotadores capaces de sobreviure a un gran incendi com el que es va viure a Orba l'agost del 2022 i que es va originar a la Vall d'Ebo a causa d'un llamp una nit de tempesta seca, arrasant un total de 13.000 ha.

La nostra passejada comença des del Museu de Fang, aquesta ruta enllaça amb la ruta de les fonts d'Orba, així que anirem pel carrer Sant Antoni a buscar la font de Dalt, d'allí anirem cap a Orbeta on passarem per davant de l'Ermita del Crist de l'Agonia i podrem observar el jardí dels veïns del poble amb diferents espècies. A l'eixida d'Orbeta agafarem el camí de darrere del Riurau que ens porta de nou a Orba. Continuarem pel carrer de l'Alter, pujarem pel carrer Dénia fins a l'encreuament en el carrer de Baix i anirem a buscar la carretera, des d'on tindrem una magnífica vista del pinar del castellet, un espai on podem veure l'ecosistema propi del pinar mediterrani, entremesclat amb alguns aurons i arbres caducifolis com els xops, destaca el gran nombre de murteres que allí es poden observar, així com fongs i esclata-sangs. Ja al travessar la carretera tindrem la zona de les Basses de les Hortetes, unes hortes d'origen medieval andalusí i que eren regades a través de canals i aqüeductes que conduïen l'aigua entre les diferents basses que recollien les aigües pluvials. Allí podrem observar les espècies que configuren el Jardí rebrotador, amb varietats de flora autòctona i de les que en podràs aprendre més escanejant els codis QR que allí hi trobaràs.

Per acabar aquesta ruta tornarem a travessar la carretera i ens dirigirem fins a la font de Baix, construïda en 1904, cal destacar el treball de tall de la pedra realitzat per Lorenzo Torrens Reig, natural d'Orbeta, que s'inspira en els estils neogòtics i neomudèjar seguint els corrents artístics del moment. Finalment, pujarem per la plaça de l'Empedrat i arribarem de nou al Museu de Fang.

location_on Llocs d'interés

transfer_within_a_station Enllaços a altres rutes

info Orba

M'interessa Guardar a la motxilla

Dificultat baixa
expand_circle_down

Dificultat mitjana
expand_circle_down

Dificultat alta
expand_circle_down

Informació útil...

Tourist Info
Localitza tots els punts i oficines d'informació turística
Wikiloc
Segueix totes les rutes de muntanya i subaquàtiques.
Google Maps
Recorre els carrers i descobreix el patrimoni des del teu mòbil
Dormir, menjar i comprar
Busques planificar el teu viatge? Ací tens tot el que necessites

Amb el finançament de:

On trobar-nos

MACMA. Seu Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta

C/ Blasco Ibáñez, 50 baix - 03760 - Ondara

Tel. 965757237 - Email: macma@macma.org

Contacte

Cultura i Patrimoni:

659 219 476 - macma@macma.org

Joventut. Xarxa Jove Marina Alta:

680 516 149 - xarxajove@macma.org

Esports. Xarxa Esportiva Marina Alta:

635 636 023 - xarxaesportiva@macma.org

Servei Mancomunat d’Arxius:

620 85 22 83 - arxius@macma.org

Secretaria:

96 575 72 37 - secretaria@macma.org

Xarxes Socials

Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta:

Xarxa Jove Marina Alta:

Xarxa Esportiva Marina Alta:

Descobrim la Marina Alta:

© MACMA 2024