El nostre patrimoni

Ermites i esglésies

Les pedres ací ens parlen, formen part del
nostre passat i del nostre present.

La Vall de Laguar

Ermita de Sant Josep de Campell

L'ermita de Sant Josep de la Vall de Laguar es troba entre Fleix i Campell. Per a arribar-hi deixem Campell pel carrer de Sant Antoni en direcció sud; després d'un curt recorregut passarem enfront de les instal·lacions d'un càmping i immediatament després, dominant una corba del camí sobre una elevació accessible per una pista curta i costeruda, trobarem l'ermita, des d'on podem gaudir d'excel·lents vistes.

Aquest camí uneix les poblacions de Fleix i Campell amb la veïna Murla, per la qual cosa també es pot visitar l'ermita des d'aquesta localitat recorrent el camí invers.

A causa d'una modificació en el traçat de la carretera del costat, a les acaballes del segle passat, l'ermita es va desmuntar i reedificar a prop, per la qual cosa l'emplaçament actual és diferent de l'original, encara que roman en el mateix entorn.

Davant la falta de dades documentals sobre el seu origen, Ramón Candelas Orgilés suggereix com a data de construcció la primera meitat del segle XX. En el moment del seu trasllat, l'ermita original es trobava mig abandonada i amenaçava ruïna. Actualment, l'estat de conservació és magnífic.

L'ermita és un edifici allargat, exempt, situat entre camps de cultiu els arbres dels quals arriben fins als mateixos paraments. Una escala prèvia de pedra salva el desnivell del bancal on es troba. Els murs són de mamposteria lluïda i pintada, excepte les cantonades i obertures, reforçades per pedra tosca que s'ha deixat a la vista i hi han donat un aspecte encoixinat. La coberta és de teules de dos aiguavessos, amb vessant poc pronunciat. La capçalera és recta i en els dos laterals s'obrin dues finestres que il·luminen el presbiteri.

La porta d'entrada té obertura de mig punt i damunt hi ha el nom de l'ermita pintat sobre taulells i un retaule ceràmic que representa la Fugida a Egipte. Corona una estilitzada espadanya de rajola amb campana batejada com a Sant Josep, fosa en 1999. Està rematada per una creu de forja.

La capella té una única coberta de sostre pla i sòl de ceràmica. Presideix una imatge moderna de sant Josep amb el Xiquet en la capçalera.

El dia de la seua festa tradicional, 19 de març, se celebra una romeria que ix des de Campell fins a l'ermita, on a les deu del matí se celebra missa, i després de la qual s'hi munta una xocolatada popular.

transfer_within_a_station Rutes pròximes

info La Vall de Laguar

M'interessa Guardar a la motxilla

El nostre patrimoni

Informació útil...

Tourist Info
Localitza tots els punts i oficines d'informació turística
Wikiloc
Segueix totes les rutes de muntanya i subaquàtiques.
Google Maps
Recorre els carrers i descobreix el patrimoni des del teu mòbil
Dormir, menjar i comprar
Busques planificar el teu viatge? Ací tens tot el que necessites

Amb el finançament de:

On trobar-nos

MACMA. Seu Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta

C/ Blasco Ibáñez, 50 baix - 03760 - Ondara

Tel. 965757237 - Email: macma@macma.org

Contacte

Cultura i Patrimoni:

659 219 476 - macma@macma.org

Joventut. Xarxa Jove Marina Alta:

680 516 149 - xarxajove@macma.org

Esports. Xarxa Esportiva Marina Alta:

635 636 023 - xarxaesportiva@macma.org

Servei Mancomunat d’Arxius:

620 85 22 83 - arxius@macma.org

Secretaria:

96 575 72 37 - secretaria@macma.org

Xarxes Socials

Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta:

Xarxa Jove Marina Alta:

Xarxa Esportiva Marina Alta:

Descobrim la Marina Alta:

© MACMA 2024