Passeig que permet visitar el centre urbà de Pedreguer i gaudir de les arquitectures del primer terç del segle XX. També s'hi poden veure construccions del segle XIX, relacionades amb el neoclassicisme acadèmic, com l'edifici de la Casa de Cultura o Escoles Velles , i la nova arquitectura del ferro amb el mercat dels Pòrxens.
La major part d'aquestes arquitectures es van alçar en les dècades de 1920 i 1930, amb algunes excepcions com l'edifici del Repés, que és de 1905, o la casa del metge A. Pons, de 1912-13. L'arquitectura modernista de Pedreguer presenta un caràcter més popular i local, lluny de la puresa conceptual de València, Alcoi o Novelda. Però, amb tot, hi trobem exemples molt reeixits com la casa de Teresa Ferrer o les dues de l'enginyer Jeremías Andrés. A diferència de l'arquitectura tradicional, ara s'apliquen noves tècniques com l'ús del formigó, el ferro o la pedra artificial que, a poc a poc, anirà substituint la pedra picada.
L’arquitectura historicista va nàixer al segle XIX i pretenia recuperar l'esplendor de l'arquitectura dels temps passats, però afegint-hi nous elements. Hi inclou corrents com el neobizantí o el neomudèjar, tot i que el neogòtic fou el més destacat: un exemple el trobem al carrer Gabriel Miró 9.
Les cases de la plaça Doctor Calatayud 9 o del carrer Mestre Serrano 16 es poden incloure dins del neobarroc. L'edifici de l'avinguda d'Alacant 7 és de 1935 i va pertànyer als Gilabert. L'autor és el mestre d'obres Josep Sendra. L'edifici de l'Ajuntament té formes neoherrerianes. La reforma és de 1958 i respon perfectament a l'arquitectura franquista.
L’arquitectura eclèctica parteix de l'historicisme, però es dedica principalment a la combinació de diferents corrents arquitectònics. Així, l'edifici del Repés, en la plaça Major, és el màxim representant d'aquest estil a Pedreguer. Combina l'arquitectura grega clàssica amb elements del romànic. El Repés estava dedicat a albergar la policia local de llavors i a la custòdia dels pesos i mesures oficials, d'ací el seu nom. Altres edificis eclèctics són els de la plaça Major 16, el carrer Mare de Déu dels Desemparats 1 i el carrer Roser 11, que utilitzen morters de colors en la decoració de la façana.