NOTÍCIES

Joves de cinc instituts de la comarca participen al primer Concurs d'Oratòria de la Marina alta

24/04/2024 |Cultura·MACMA

La Casa de Cultura d'Ondara ha estat testimoni del talent i les capacitats d'oratòria de la joventut de la comarca en el primer Concurs d'Oratòria de la Marina Alta. L'esdeveniment, que s'ha celebrat els dies 23 i 24 d'abril, ha estat un punt culminant de debat i eloqüència per als estudiants dels instituts de la zona.

Cinc instituts, representats per equips de cinc persones cadascun, han competit en aquest fòrum de debat. Han participat joves de l'IES Xebic d'Ondara, l'IES Pedreguer, els IES Sorts de la Mar i l'IES Maria Ibars de Dénia, i l'IES La Mar de Xàbia, aquest últim amb dos equips. Tots els equips han mostrat un nivell excepcional de preparació i habilitats d'argumentació.

La MACMA (Mancomunitat Cultural de la Marina Alta) ha col·laborat en aquesta iniciativa promovent una formació especialitzada als centres educatius participants, oferint-los una preparació exhaustiva per a aquest repte. A més, aquesta iniciativa s'integra en la Lliga de Debat de la Xarxa Vives d'Universitats.

Durant les diverses rondes de debat, els participants han abordat temes d'actualitat i qüestions rellevants per a la societat, com poden ser la relació entre turisme i sostenibilitat o el seu impacte econòmic a la comarca. Després de debats intensament disputats, l'equip de l'IES Xebic ha aconseguit emportar-se la victòria per tan sols mig punt de diferència amb el segon classificat, l'IES Sorts de la Mar.

El Concurs d'Oratòria de la Marina Alta no només ha sigut una oportunitat per al creixement acadèmic dels participants, sinó també una mostra de l'excel·lència educativa de la comarca i el compromís amb la formació integral dels joves. Aquest esdeveniment ha demostrat el valor de l'expressió oral i el debat com a eines fonamentals per al desenvolupament de les capacitats argumentatives i la formació de ciutadans crítics i participatius.

Al web del concurs teniu tota la informació sobre l'esdeveniment. Anar al web 

On trobar-nos

MACMA. Seu Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta

C/ Blasco Ibáñez, 50 baix - 03760 - Ondara

Tel. 965757237 - Email: macma@macma.org

Contacte

Cultura i Patrimoni:

659 219 476 - macma@macma.org

Joventut. Xarxa Jove Marina Alta:

680 516 149 - xarxajove@macma.org

Esports. Xarxa Esportiva Marina Alta:

635 636 023 - xarxaesportiva@macma.org

Servei Mancomunat d’Arxius:

620 85 22 83 - arxius@macma.org

Secretaria:

96 575 72 37 - secretaria@macma.org

Xarxes Socials

Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta:

Xarxa Jove Marina Alta:

Xarxa Esportiva Marina Alta:

Descobrim la Marina Alta:

© MACMA 2024