NOTÍCIES

La MACMA participa activament i col·labora en les Jornades organitzades per la UPV

11/04/2024 |Cultura·MACMA

Els pròxims dies 19 i 20 d’abril la Vall de Laguar acollirà unes jornades organitzades per la UPV, a través del Servei de Promoció Lingüística.  Les Jornades ‘Conéixer el Territori i la Llengua’ estan principalment dirigides a l’Alumnat, el personal docent i administratiu de la Universitat encara que estan obertes al públic general. Cada any tenen lloc en una part del territori del País Valencià i en aquesta edició han volgut centrar-se en les Valls de la Marina Alta. 

La programació permetrà conéixer als participants el territori, la seua història, gastronomia etc. Tant a través de xerrades com amb rutes senderistes. Des de la UPV es va convidar a participar a la Mancomunitat i col·laborar activament, al que l’entitat va acceptar la invitació. 

Des de la Mancomunitat s’han provist dues xerrades sobre Història de la Marina Alta així com facilitat material de difusió per als assistents. La tècnica de Cultura i Patrimoni Núria Gómez Bolufer ha explicat ens ha explicat en que consistirà la col·laboració de la MACMA en les jornades: “Després d’estar parlant i coordinant amb Josep Cortés les possibilitats de la nostra col·laboració, la MACMA aporta a les jornades dues xerrades, una que realitzaré jo mateixa el divendres 20 d’abril sobre Història de la Marina Alta “D’Al-Azraq i Jaume I als moriscos i mallorquins” i una segona xerrada a càrrec de l’antic gerent de l’entitat, Vicent Ortuño i Ginestar, sota el títol “Cultura, societat i emigració de la Marina Alta a Amèrica” que tindrà lloc el dissabte 21 d’abril”. 


Per la seua banda, el president comarcal Sergi Ferrús Peris ens ha explicat “com sempre des de la MACMA intentem col·laborar amb totes aquelles iniciatives comarcals i de posada en valor del nostre patrimoni i la nostra cultura, i en aquesta ocasió no podia ser diferent, així que l’entitat també donarà material divulgatiu als assistents, repartint mapes culturals de la Marina Alta en gran format, i alhora també ha cedit els drets d’imatge per a la realització d’un trencaclosques amb el mapa il·lustrat de la Marina alta perquè els més menuts i les més menudes que ens visiten puguen aprendre i conèixer la nostra comarca i la seua riquesa patrimonial alhora que es diverteixen”. 
 

On trobar-nos

MACMA. Seu Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta

C/ Blasco Ibáñez, 50 baix - 03760 - Ondara

Tel. 965757237 - Email: macma@macma.org

Contacte

Cultura i Patrimoni:

659 219 476 - macma@macma.org

Joventut. Xarxa Jove Marina Alta:

680 516 149 - xarxajove@macma.org

Esports. Xarxa Esportiva Marina Alta:

635 636 023 - xarxaesportiva@macma.org

Servei Mancomunat d’Arxius:

620 85 22 83 - arxius@macma.org

Secretaria:

96 575 72 37 - secretaria@macma.org

Xarxes Socials

Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta:

Xarxa Jove Marina Alta:

Xarxa Esportiva Marina Alta:

Descobrim la Marina Alta:

© MACMA 2024