Minijocs Olímpics

Els Minijocs Olímpics de la Marina Alta naixen amb la pretensió de crear un esdeveniment esportiu per als xiquets i xiquetes de la nostra comarca, que puga transmetre el sentiment de l'olimpisme i el desenvolupament d'una olimpíada adaptada a les nostres possibilitats, però amb la suficient magnificència perquè siga una experiència fora del comú i del realitzat fins a la data.

S'iniciaren en l'any 1995, en el mes d'Abril, amb la participació de 10 poblacions de la nostra comarca, i amb una representació de vora 800 participants. Els esports en què es podia participar en aquell moment eren: Atletisme, Bàsquet, Ciclisme, Futbol, Futbol sala, Tenis i Voleibol.

Aquest esdeveniment bianual ha anat creixent al llarg dels anys, tant en participants com en el nombre de modalitats esportives. Actualment, els esports en els quals es pot competir són: Atletisme (masculí/femení), Bàdminton mixt, Bàsquet (masculí/femení), BTT (masculí/femení), Escacs mixt, Futbol (masculí/femení), Futbol sala (masculí/femení), Gimnàstica Rítmica mixta, Handbol mixt (categoria aleví mixt), Karate mixt, Natació (masculí/femení), Pàdel (masculí/femení), Pilota Valenciana mixta, Tenis (masculí/femení), Tenis Taula mixt, Vela mixt, Voleibol mixt, Equitació mixt i Boccia mixt.

Amb unes espectaculars cerimònies d'inauguració i una gran assistència de públic al llarg de tot el cap de setmana, els Minijocs Olímpics són un referent quant a esdeveniment esportiu escolar.

Estem convençuts que aquest esdeveniment demostra als i les joves, ciutadans i ciutadanes d'avui i del futur, la cohesió que hi ha entre els municipis de la nostra comarca. A més a més, som del parer que ho fem per mitjà d'un element socialitzador, cohesionador d'hàbits saludables i de qualitat de vida com és l'esport. Altrament, pensem que amb l'activitat esportiva el xiquet o xiqueta aprén, d'una banda, a seguir unes normes de conducta, de comportament i de joc, i d'una altra, a respectar l'oponent com a part de la societat. Amb tot, el xiquet o xiqueta entén que tothom és necessari a l'hora de formar el col·lectiu dels Minijocs Olímpics.

Fet i fet, volem manifestar la nostra confiança en els joves i fer-los participar en un acte rellevant en què són els i les protagonistes i, a més, s'identifiquen amb els sentiments de la comarca a què pertanyen i del municipi a què representen.

On trobar-nos

MACMA. Seu Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta

C/ Blasco Ibáñez, 50 baix - 03760 - Ondara

Tel. 965757237 - Email: macma@macma.org

Contacte

Cultura i Patrimoni:

659 219 476 - macma@macma.org

Joventut. Xarxa Jove Marina Alta:

680 516 149 - xarxajove@macma.org

Esports. Xarxa Esportiva Marina Alta:

635 636 023 - xarxaesportiva@macma.org

Servei Mancomunat d’Arxius:

620 85 22 83 - arxius@macma.org

Secretaria:

96 575 72 37 - secretaria@macma.org

Xarxes Socials

Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta:

Xarxa Jove Marina Alta:

Xarxa Esportiva Marina Alta:

Descobrim la Marina Alta:

© MACMA 2024