Publicat –i exhaurit– fa ara 9 anys dins el marc d’activitats amb motiu dels 400 anys de l’expulsió dels moriscs, aquesta nova edició arriba a les llibreries per seguir ampliant el ressò i vàlua dels dolços tradicionals de la comarca
Aproximadament una dècada arrere, el receptari Rebosteria a la Marina Alta, publicat per la MACMA amb pròleg de Juan Vicente Garcia Marsilla, professor d’Història Medieval a la Universitat de València, pretenia demostrar com la suma d’intercanvis culturals que han tingut lloc durant els darrers segles a la nostra comarca són la base de la cuina que gaudim i difonem actualment. Un procés de préstecs i sinergies que és complex de quantificar però que, precisament en l’àmbit de la rebosteria, estableix un vincle directe amb l’herència morisca i alhora la manera d’entendre i preparar els dolços.
Aquesta era, si més no, la base del receptari que es publicà aleshores en el marc d’activitats dels 400 anys de l’expulsió dels moriscs, el qual s’exhaurí ràpidament en aquella primera edició pública que ara veu continuïtat amb una segona edició que arriba a les llibreries per tal d’ampliar el ressò dels dolços tradicionals de la comarca. Tal com ha indicat el president de la MACMA Vicent Grimalt, aquesta segona edició permetrà una major difusió d’un treball de gran valor gastronòmic i cultural.
El treball, de cent planes, ofereix fins a un total de noranta-quatre receptes dividides en els apartats de Pastes i pastissets; Coques, mones i tortades; Dolços i fruites; Confitures i melmelades; Begudes i refrescs. Amb tot, el preu econòmic de la publicació pretén refermar la reivindicació i difusió d’unes receptes de tota la vida que mereixen seguir endolcint les nostres sobretaules.