Ressenya de novembre '22: De la gran Safo sóc parell

Poesia

De la gran Safo sóc parell

Carles Mullet, nascut en Gata l’any 1953 i resident en Pedreguer, és llicenciat en filologia catalana i ha treballat com a mestre de primària, assessor psicopedagògic de CEP, assessor tècnic de valencià i professor de valencià, llengua i literatura a l'ensenyament secundari. També, ha sigut autor i coautor de diversos llibres de text, novel·les i poesies, i d’altres materials didàctics per a l’ensenyament de la llengua principalment. 

Ha realitzat estudis i comunicacions en diferents àmbits de recerca, com la toponímia, la història i la política. Actualment està jubilat.

L’autor, amb ajuda de la poeta valenciana Maria Josep Escrivà Vidal, ens deixa a disposició en aquest llibre la traducció del poeta francés Paul Verlaine. Sis poemes de “Les amigues”, un petit tresor de la poesia lèsbica francesa, junt amb huit poemes que ha afegit Carles constitueixen aquest llibre ple d’erotisme i d’encants poètics.

Dins la seua obra de creació literària, hi ha diferents tipus de llibres per a conéixer. Com les narracions “Els mons d’Aixa”, “Amarg com el sèver” i “Cossos i mossos”; com les poesies “Crestalls de desig”, “Quadern de sal”, “Viatjar descansa”, “Talismà” i “Naixement d’Islàndia”; com les traduccions de poetes com René Char; com els llibres de text i altres materials didàctics; com les crítiques i estudis literaris que ha exercit; i com les publicacions periòdiques de La Comarca i El País, i en la revista L’Aiguadolç.

Des del 2021, és vocal pel País Valencià de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

També et pot interessar:

On trobar-nos

MACMA. Seu Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta

C/ Blasco Ibáñez, 50 baix - 03760 - Ondara

Tel. 965757237 - Email: macma@macma.org

Contacte

Cultura i Patrimoni:

659 219 476 - macma@macma.org

Joventut. Xarxa Jove Marina Alta:

680 516 149 - xarxajove@macma.org

Esports. Xarxa Esportiva Marina Alta:

635 636 023 - xarxaesportiva@macma.org

Servei Mancomunat d’Arxius:

620 85 22 83 - arxius@macma.org

Secretaria:

96 575 72 37 - secretaria@macma.org

Xarxes Socials

Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta:

Xarxa Jove Marina Alta:

Xarxa Esportiva Marina Alta:

Descobrim la Marina Alta:

© MACMA 2024