Ressenya de març '24: Tomeu i la fada Joanaina

Fins a l'01/04/2024  | Novel·la

Tomeu i la fada Joanaina

Pepa Guardiola, nascuda a Xàbia l’any 1953, és mestra i escriptora. La major part de la seua obra literària està dedicada a xiquets i joves. És autora de prop d'una trentena d'obres i ha sigut guardonada amb una vintena de premis aproximadament.

 

A més a més, l’autora ha pres part activa en el moviment feminista i contra la violència de gènere; participa assíduament amb La Xarxa de Dones de la Marina Alta. També, col·labora i és membre d'honor de l'Associació Riuraus Vius, l'objectiu de la qual és conservar aquestes edificacions típiques del patrimoni arquitectònic valencià.
Aquest llibre de narrativa juvenil tracta sobre la llegenda de la fada Joanaina, una dona d’aigua, bella, misteriosa i màgica, que habita a la font de Jana, a Teulada, i que la nit de Sant Joan apareix abans de mitjanit. Alguna persona pot sentir de sobte un gran pes a l’esquena, que li dificulta la marxa a mesura que s’aprope al poble, i si la persona arriba fins a l'església sense mirar arrere per a veure la càrrega que du o a la fada, Joanaina l’obsequia amb el desig que demane i li lleva el pes de l'esquena.

La sinopsi del llibre ens explica ‘Des que té deu anys, la vida de Tomeu està marcada per la Joanaina, una fada bona que  viu a la font de la Jana, a Teulada, i que la nit de Sant Joan apareix per ajudar els qui ho mereixen. Però l'ajuda de la Joanaina té condicions i, alhora, limitacions. Serà capaç Tomeu de superar les condicions de la fada? Podrà la fada, amb la col·laboració d'altres éssers fantàstics, sobreviure a l'ambició i la construcció salvatge que assetja el territori?’.

.

També et pot interessar:

Fins al 22/04/2024 | Fora d'òrbita

Fins al 28/04/2024 | Trobada d'escoles en valencià

label Etiquetes

On trobar-nos

MACMA. Seu Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta

C/ Blasco Ibáñez, 50 baix - 03760 - Ondara

Tel. 965757237 - Email: macma@macma.org

Contacte

Cultura i Patrimoni:

659 219 476 - macma@macma.org

Joventut. Xarxa Jove Marina Alta:

680 516 149 - xarxajove@macma.org

Esports. Xarxa Esportiva Marina Alta:

635 636 023 - xarxaesportiva@macma.org

Servei Mancomunat d’Arxius:

620 85 22 83 - arxius@macma.org

Secretaria:

96 575 72 37 - secretaria@macma.org

Xarxes Socials

Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta:

Xarxa Jove Marina Alta:

Xarxa Esportiva Marina Alta:

Descobrim la Marina Alta:

© MACMA 2024