Ressenya de gener '24: El Diario de Úrsula (La Criminala de Jávea)

Novel·la

El Diario de Úrsula (La Criminala de Jávea)

José Mulet va nàixer a Gata de Gorgos l’any 1966. Es dedica tant a l’escriptura com a la pintura, vocacions que sempre li han produït un debat intern sobre si romandre amb aquestes dues habilitats o especialitzar-se en l’ofici que més el satisfaça. Però l’autor ha acceptat que el plaer que sent per aquestes labors ha sigut sempre bastant equilibrat, ja que ambdues sorgeixen de la necessitat d’expressar els sentiments i les sensacions que broten de l’ànima, a més d’avivar l’art que implica remoure aquests profunds sentiments.

El Diario de Úrsula és la primera novel·la de l’autor, està basada en fets reals, i transcorre un 28 de juny del 1920 a la riba del Mediterrani, un dels emplaçaments més encantadors i sorprenents.

La llegenda d'un crim aborronador al territori de Xàbia va pertorbar no sols als xabiencs i xabienques a principis del segle passat, sinó també al veïnat dels pobles limítrofs.

Ara per primera vegada, Félix, personatge principal d'aquesta trama, després de tota una vida dedicada a conéixer el que en realitat va ocórrer, ens compta cada detall sobre Úrsula, coneguda per tots com ‘La Criminala de Xàbia’. Ens ofereix la més completa i minuciosa obra mai comptada sobre un dels crims més cridaners, esdevinguts a l'Espanya de principis del passat segle.

També et pot interessar:

On trobar-nos

MACMA. Seu Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta

C/ Blasco Ibáñez, 50 baix - 03760 - Ondara

Tel. 965757237 - Email: macma@macma.org

Contacte

Cultura i Patrimoni:

659 219 476 - macma@macma.org

Joventut. Xarxa Jove Marina Alta:

680 516 149 - xarxajove@macma.org

Esports. Xarxa Esportiva Marina Alta:

635 636 023 - xarxaesportiva@macma.org

Servei Mancomunat d’Arxius:

620 85 22 83 - arxius@macma.org

Secretaria:

96 575 72 37 - secretaria@macma.org

Xarxes Socials

Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta:

Xarxa Jove Marina Alta:

Xarxa Esportiva Marina Alta:

Descobrim la Marina Alta:

© MACMA 2024