NOTÍCIES

Arranca la XXIV Campanya de Teatre a les Escoles de la Marina Alta.

24/02/2023 |Cultura·MACMA

Arranca la XXIV Campanya de Teatre a les Escoles de la Marina Alta. Els col·legis de Pego i de la Vall de Gallinera estrenaren l’obra el passat 3 de febrer.

El col·legis de Sant Antoni de Pego i el CEIP Joanot Martorell de la Vall de Gallinera vàren acollir les primeres sessions de la 25a Campanya de Teatre a les escoles de la Marina Alta, la qual acostarà un any més als xiquets i xiquetes de la comarca una proposta teatral basada en la proximitat i la interacció. 
La campanya, que visitarà la resta durant la resta del curs, les escoles i municipis que en participen, està a càrrec un any més d’una companyia de la comarca, en aquest cas Moni Poppins & cia., els responsables de la qual condueixen enguany una representació basada en el gran clàssic de la literatura oriental ‘Les 1000 i una nits’, un recull de contes populars d’origen oriental entre els que es troben històries tan conegudes com ’Simbad el marí’ o ‘Alibabà i els 40 lladres’ obra que les actrius han enriquit per mitjà de la música i de l’adaptació dels relats originals al llenguatge escènic, amb una escenografia molt cuidada, que pretén cultivar la imaginació dels i de les més menudes. La companyia de teatre s’adapta el llenguatge i les representacions a cada nivell, des d’Infantil fins a 6é de Primària. 
José Ramiro, president de la Mancomunitat declarava que efectivament “apropar la cultura als centres educatius és fonamental i sobretot amb una campanya que està estretament lligada a l’animació lectora, donat que la campanya està lligada a material didàctic i lectures recomanades per treballar a l’aula, i la lectura és una part fonamental de la MACMA i així es veu reflexat en els seus estatuts”.
 

La campanya, que visitarà la resta d’escoles i municipis de la comarca durant la resta del curs, Des de la MACMA –Mancomunitat Cultural de la Marina Alta–, entitat coordinadora de la campanya, es valora el fet d’haver assolit ja més de dues dècades de programació teatral amb companyies professionals de la comarca.

Un any més, com ja resulta habitual des de fa quatre anys, l’àrea de Cultura de la Mancomunitat, ha preparat un espai web amb lectures recomanades per edats, idees de manualitats temàtiques o fins i tot materials didàctics pre-existents perquè els centres educatius puguen treballar l’obra de forma transverval amb activitats relacionades. 

Campanya de teatre i material didàctic.

L’equip de l’àrea de cultura ha volgut explicar que els materials didàctics i les lectures recomanades són un complement perfecte a la Campanya de Teatre,  la seua funció principal és la de facilitar el treball del professorat de la Marina Alta. Així mateix han destacat que esperen que un any més la campanya siga tot un èxit. 

 

.

.

On trobar-nos

MACMA. Seu Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta

C/ Blasco Ibáñez, 50 baix - 03760 - Ondara

Tel. 965757237 - Email: macma@macma.org

Contacte

Cultura i Patrimoni:

659 219 476 - macma@macma.org

Joventut. Xarxa Jove Marina Alta:

680 516 149 - xarxajove@macma.org

Esports. Xarxa Esportiva Marina Alta:

635 636 023 - xarxaesportiva@macma.org

Servei Mancomunat d’Arxius:

620 85 22 83 - arxius@macma.org

Secretaria:

96 575 72 37 - secretaria@macma.org

Xarxes Socials

Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta:

Xarxa Jove Marina Alta:

Xarxa Esportiva Marina Alta:

Descobrim la Marina Alta:

© MACMA 2024