Entrevista del mes de febrer'25: Malifeta, grup musical

Entrevistes 2025

ENTREVISTA A MALIFETA, GRUP MUSICAL 

Malifeta va nàixer a la pandèmia quan tothom estava confinat. Escoltant el nou disc de Bad Bunny, Mireia i Arnau van crear el seu primer treball conjunt al que van anomenar Xinxeta. Com assegura aquesta parella, el llançament d’aquesta cançó va ser una sorpresa per a tots i totes, ja que està gravat a casa amb imatges i escenes personals del dia a dia dels protagonistes, i es va donar de manera natural i orgànica. 

Poc després s’atrevirien amb el llançament de Coenta. Aquestes dues cançons ens van fer moure el cos gaudint dels ritmes en plena pandèmia. Aquests treballs formen part de l’univers al que van denominar inicialment “reggaeton fluorescent” amb un munt de personatges peculiars que estan inspirats en els tipus de música que els agrada escoltar amb un estil propi. 

Tres anys després, Mireia i Arnau van agrupar un total de 10 cançons sota el nom de Mitologia, que com la parella ha confessat, no té un fil argumental comú encara que la forma d’escriure és la que li dona coherència. Cançons on l’humor, la reivindicació, el feminisme i l'obscuritat destaquen de manera significativa. 

Què significa MALIFETA? D'on ve al nom? Per a la gent que no ho sap…
Malifeta vol dir mala acció, però nosaltres li donem més el sentit d’entremaliadura, de cosa divertida que puguen fer els xiquets. Ens feia gràcia i ens vam quedar el nom.

Quins temes vos agrada més compondre? En quins temes esteu més còmodes?
La veritat és que no tenim uns temes preferits. Vam començar amb temes més lleugers i fins i tot humorístics… Però ja en l’últim disc vam tractar alguns temes més intensos o personals. Depén de l’estat d’ànim que travessem en cada moment tirem per un lloc o per un altre. 

En qui us inspireu? Quines són les vostres referències musicals i literàries per a la creació de les lletres i melodies de les vostres cançons?
La veritat que la primera inspiració que vam tindre, de manera molt evident, va ser Bad Bunny. Estàvem confinats i no paràvem d’escoltar el disc que havia tret eixa temporada. Això en l'àmbit musical. 

Després per a les lletres no sabria què dir. Intentem que el que escrivim tinga personalitat pròpia i no tenim uns referents clars en eixe aspecte. En les cançons es poden trobar referències a Joan Vinyoli, Estellés, Umberto Eco o Ibn Kafhaja, però són més bé picadetes d’ull a escriptors que ens agraden, que influències en la manera d’escriure.

Heu gravat un videoclip per cada cançó. Quina importància té la imatge visual que acompanya a cada cançó?
La culpa d’això la té El Hombre Viento, que és el que està darrere de tots els clips del grup. La nostra idea era no traure cap videoclip per al disc, però un dia es va presentar  casa, el va escoltar, i va acabar “ acomboiant-nos” per a fer un visual per a cada cançó.

Heu passat del “reggaeton fluorescent” a una cosa un poc més “fosca” allunyant-se dels ritmes caribenys, del reggaeton, etc. Com ha sigut eixe procés creatiu?
Ha sigut totalment natural. En ser un grup xicotet i no tindre una base molt gran de seguidors, podem fer el que ens naix en cada moment. El reggaeton està bé una estoneta, però al final cansa. S’han de fer altres coses.

Com és treballar amb la teua parella?
De vegades meravellós i altres molt complicat. En un principi eren tot flors i violes perquè ho féiem a casa sense cap pretensió. Ara que hem muntat una banda i hem d’eixir a tocar la cosa es complica. Però ho portem bé.

Teníeu les entrades esgotades per al primer concert en València el dia 8 de novembre del 2024? Que esperàveu d'eixe dia assenyalat?
Bé, teníem la presentació prevista per al 8 de novembre, però a causa de la Dana la vam haver de postposar, no estava ningú per a fer cap celebració. Finalment, vam fer el concert el 21 de desembre i va ser espectacular. El 90% de l’aforament eren amics nostres i l’ambient que es va generar va ser xulíssim. 

Teniu una gira preparada? On seran els pròxims concerts?
Doncs encara no tenim clar si girarem o no l’any que ve, hem de pensar tranquil·lament el que volem fer, perquè també hi ha gent dins el grup que té altres projectes i s’ha de pensar amb calma. 

Esteu pensant en un nou disc?
De moment, no. Ja hi haurà temps per a pensar en això. 

També et pot interessar:

On trobar-nos

MACMA. Seu Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta

C/ Blasco Ibáñez, 50 baix - 03760 - Ondara

Tel. 965757237 - Email: macma@macma.org

Contacte

Cultura i Patrimoni:

659 219 476 - macma@macma.org

Joventut. Xarxa Jove Marina Alta:

680 516 149 - xarxajove@macma.org

Esports. Xarxa Esportiva Marina Alta:

635 636 023 - xarxaesportiva@macma.org

Servei Mancomunat d’Arxius:

620 85 22 83 - arxius@macma.org

Secretaria:

96 575 72 37 - secretaria@macma.org

Xarxes Socials

Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta:

Xarxa Jove Marina Alta:

Xarxa Esportiva Marina Alta:

Descobrim la Marina Alta:

© MACMA 2025