El Verger, de la Prehistòria a la fi de l'Antic Règim
Francesc Gil Pericás, nascut al Verger l’any 1957, és llicenciat en Història Contemporània per la Universitat de València. Exerceix la docència com a professor de Geografia i Història a Tavernes de la Valldigna.
Pasqual Costa Cholbi, nascut a Pedreguer l’any 1966, és llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de València, especialitzat d’Arqueologia, ha centrat la seua tasca d’investigació en diversos camps d’aquesta branca històrica. Treballa com a arqueòleg, en l’estudi, la gestió i la difusió del patrimoni historicoartístic.
Joan Miguel Almela Cots, nascut a Pego l’any 1975, és llicenciat en Humanitats per la Universitat Jaume I de Castelló. És Arxiver Municipal de Pego i coordinador de les Jornades d’Estudis Carmel Giner Bolufer de Pego i les valls.
Antoni F. Grau Escrivà, nascut a Tavernes de la Valldigna l’any 1961, és Doctor en Geografia i Història per la Universitat de València. Imparteix classes al centre FPA Jaume I de Gandia i és professor i tutor d’Història Moderna i Contemporània al Centre Associat de la UNED de Dénia.
Els quatre autors han creat aquesta publicació d’investigació del patrimoni cultural i natural. Han fet d’aquest llibre una font d’informació d’aspectes històrics, geogràfics i socials del Verger antic. Durant la lectura trobaràs diversos temes, com el Verger i el seu marc geogràfic i humà, els primers assentaments humans del Verger des de la prehistòria fins a l’època andalusina, i el Verger i la senyoria al terme de Dénia (s. XVI-XIX).
.