CAMINA LA LLUNA 2022

13/07/2022 |Xarxa Esportiva

La Xarxa Esportiva de la Marina Alta recupera per aquest estiu el programa de rutes nocturnes Camina la Lluna

 Amb aquesta activitat la MACMA recupera un projecte del CEMA-Consorci Esportiu de la Marina Alta, que ja estava consolidat després de 10 edicions.

Camina la Lluna és un conjunt de rutes nocturnes per a descobrir diferents indrets de la comarca fugint de la calor de l'estiu. Amb aquesta proposta es vol donar a conéixer el nostre territori i no sols en l'àmbit paisatgístic, sinó també botànic, patrimonial, cultural o gastronòmic. Es realitzaran diferents parades interpretatives al llarg de l'experiència: etnobotànica, rastreig de fauna nocturna, història, curiositats i anècdotes locals, toponímia, astronomia, etc.

 Aquestes activitats es faran els tres primers divendres d'agost i s'inicien a les 20 h de la vesprada. La proposta va dirigida tant a les persones de la comarca com de fora, que vulguen descobrir nous racons i viure aquesta nova experiència de senderisme nocturn.

 Es tracta de recorreguts de dificultat baixa, per la complexitat i la durada, s'inclourà un tast de tomaques, raïmet de pastor, variat de coques, panses de Llíber, dolços tradicionals i raïm de moscatell. Acompanyats amb suc de moscatell, vi, cervesa i mistela, tot de la comarca.


 La primera eixida, "Etnobotànica entre ceps i riuraus", és una ruta circular entre Xaló i Llíber. Es durà a terme el divendres 5 d'agost i es tracta d'un recorregut de 9 km i 130 m de desnivell, amb una durada aproximada de 4 hores. En aquesta ruta entre els dos pobles units pel riu Gorgos o Xaló, caminarem rodejats per diferents varietats de ceps i ens endinsarem en zones boscoses i partides rurals.

 La segona eixida, "Rastreig nocturn al voltant del riu Girona", serà el divendres 12 d'agost. L'itinerari serà circular amb un desnivell positiu acumulat de 25 m i una distància total de 6 km, amb una durada aproximada de 3:30 h. Amb sortida del centre de Beniarbeig, creuant Pamis i Ondara i tornant pel camí vell fins a l'inici per descobrir la vida silvestre al voltant del Riu Girona.

Per a finalitzar, el divendres 19 d'agost es realitzarà la ruta "Camins de ferradura i l'aigua més pura", que transcorre per la Vall de Laguar, entre els pobles de Fleix i Benimaurell. L'itinerari és circular amb un desnivell positiu acumulat de 200 m i una distància total de 7 km. En aquesta descobrirem els llavadors i fonts amagades entre el poble del mig i el poble de dalt. Combinarà trams de pista forestal, camins asfaltats i trams de senda tradicional empedrada.

També et pot interessar:

On trobar-nos

MACMA. Seu Mancomunitat Cultural de la Marina Alta

C/ Blasco Ibáñez, 50 baix - 03760 - Ondara

Tel. 965757237 - Email: macma@macma.org

Contacte

Gerència i Comunicació:

607 334 445 - comunicacio@macma.org

Cultura i Patrimoni:

659 219 476 - macma@macma.org

Joventut. Xarxa Jove Marina Alta:

680 516 149 - xarxajove@macma.org

Esports. Xarxa Esportiva Marina Alta:

635 636 023 - xarxaesportiva@macma.org

Servei Mancomunat d’Arxius:

653 492 156 - arxius@macma.org

Secretaria:

96 575 72 37 - secretaria@macma.org

Xarxes Socials

Mancomunitat Cultural de la Marina Alta:

Xarxa Jove Marina Alta:

Xarxa Esportiva Marina Alta:

© MACMA 2022